Νέο CEO αναζητά η Nokia

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010 07:02
UPD:10:18
REUTERS/STEVE MARCUS

A- A A+

Τη διαδικασία για την εξεύρεση νέου διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Όλι Πέκα-Καλασβούο, ξεκίνησε το διοικητικό συμβούλιο της Nokia, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αναμένεται να λάβει μια απόφαση μέχρι το τέλος του μήνα. «Θέλουν πραγματικά μια αλλαγή», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Εκπρόσωπος της Nokia στις ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, κάνοντας λόγο για «εικασίες».

Σημειώνεται ότι τον Μάιο το διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο είχε εκφράσει την υποστήριξή του στον Καλασβούο. Ο πρόεδρος του δ.σ., Τζόρμα Ολίλα, είχε παραδεχτεί ότι τα αποτελέσματα του περασμένου έτους ήταν «μη ικανοποιητικά», αλλά μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων τόνισε ότι «το συμβούλιο στηρίζει τη διεύθυνση της εταιρείας».

Σύμφωνα με τη WSJ, ο διευθυντής μεγάλης αμερικανικής εταιρείας συναντήθηκε με τον Ολίλα, ωστόσο απέρριψε την πρότασή του να αναλάβει τα ηνία της Nokia γιατί δεν ήθελε να εγκατασταθεί στη Φινλανδία. Ένας άλλος Αμερικανός φέρεται επίσης να επισκέφθηκε τη χώρα για συνομιλίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς