Με επιτυχία πέρασε τα τεστ αντοχής η Τράπεζα Κύπρου

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010 19:07
UPD:19:09
A- A A+

Με επιτυχία πέρασε η Τράπεζα Κύπρου την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων έχοντας ευρύ κεφαλαιακό περιθώριο.

Ακόμη και υπό το αρνητικό σενάριο με επιπρόσθετο κρατικό σοκ («additional sovereign shock on the adverse scenario»), η Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να επιτύχει Δείκτη Πρωτοβάθμιων Κεφαλαίων 8,0% το έτος 2011, χωρίς καμία κρατική ενίσχυση κεφαλαίου και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η προγραμματισμένη έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης.

Όπως ανακοινώθηκε στις 8 Ιουλίου 2010, παρά την ισχυρή κεφαλαιακή της θέση, η Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται στη διαδικασία περαιτέρω ενίσχυσης της κεφαλαιακής της βάσης μέσω της έκδοσης Δικαιωμάτων Προτίμησης ύψους μέχρι ¤345 εκατ., προκειμένου να εξασφαλίσει πρόσθετη στρατηγική ευελιξία η οποία θα της επιτρέψει, βασιζόμενη στο ισχυρό και καλά τοποθετημένο δίκτυό της, να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ρευστότητά της για να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στις διάφορες αγορές όπου δραστηριοποιείται.

«Η διατήρηση υγιών και ισχυρών δεικτών κεφαλαιοποίησης του Συγκροτήματος ήταν πάντα μέσα στις στρατηγικές του προτεραιότητες. Απόδειξη τούτου αποτελούν και τα επιτυχημένα αποτελέσματα των stress tests που ανακοινώθηκαν, και τα οποία αποδεικνύουν την ισχυρή κεφαλαιακή βάση του Συγκροτήματος ακόμη και κάτω από δύσκολα και αντίξοα σενάρια», δήλωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, διευθύνων σύμβουλος του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου.

«Η επιτυχία της Τράπεζας Κύπρου στα συγκεκριμένα tests – συγκρινόμενα ευνοϊκά και με τους μεγαλύτερους Ευρωπαϊκούς τραπεζικούς οργανισμούς – αποδεικνύει την ορθότητα της σταθερής και συνετής στρατηγικής που ακολουθεί το Συγκρότημα».

Προτεινόμενα για εσάς