Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 05:23
UPD:05:46
A- A A+

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον MSCI Asia Pacific Index στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, μετά τη στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ υπερέβησαν τις προβλέψεις και την ανακοίνωση της HSBC Holdings Plc για καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., που πραγματοποιεί το 28% των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική, σημείωσαν άνοδο 1,4% στο Τόκιο. Ανοδο 2% σημείωσαν στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της HSBC, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης. Σημαντική άνοδο, μεγαλύτερη του 2%, σημείωσαν οι μετοχές της Mitsubishi Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής της Ιαπωνίας, και της Rio Tinto Ltd., της τρίτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο, μετά την ισχυροποίηση του πετρελαίου και των τιμών των μετάλλων.

Ο ΜSCI Asia Pacific Index ισχυροποιήθηκε 0,7% φθάνοντας στις 121,57 μονάδες στις 11:21 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Μαΐου. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 5,8% από τα υψηλότερα επίπεδα έτους στα οποία αναρριχήθηκε στις 15 Απριλίου εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα στην Κίνα για τον περιορισμό των τιμών των ακινήτων θα περιορίσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ισχυροποιήθηκε 1,2% και στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng, κέρδισε 0,6%. Ανοδο 0,3% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi. Στην Κίνα, ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 0,2%. Ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,5%, στην Αυστραλία όπου η στατιστική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν για τέταρτο μήνα τον Ιούνιο.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 2,2%, μετά τα εταιρικά κέρδη και την ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής, ο οποίος υπερέβη τις προβλέψεις.

Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών των 10 κλάδων που αποτελούν τον δείκτη MSCI Asia-Pacific Index σημείωσαν οι μετοχές του κλάδου των βιομηχανιών και των μεταλλουργιών. Στην Νέα Υόρκη το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε 3% χθες, ενώ ο χαλκός σημείωσε άνοδο 2,4%. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων ισχυροποιήθηκε 3%.

Προτεινόμενα για εσάς