GM: Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη της 6ετίας

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010 14:34
UPD:15:20

Την Παρασκευή, η GM σχεδιάζει να καταθέσει αίτηση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

A- A A+

Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη των τελευταίων έξι ετών ανακοίνωσε σήμερα η General Motors, η οποία κατόρθωσε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών. Για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα κέρδη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν στα 1,3 δισ. δολάρια, έναντι 865 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει το πρώτο τρίμηνο.

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, ο τζίρος της εταιρείας άγγιξε τα 33,2 δισ. δολάρια από 31,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο. Βασικός παράγοντας που ενίσχυσε την κερδοφορία της GM είναι τα ισχυρά αποτελέσματα της στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η General Motors Co εξασφάλισε πιστωτική διευκόλυνση ύψους 5 δισ. δολαρίων –γεγονός που σηματοδοτεί την επιστροφή της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις κεφαλαιαγορές μετά από τη χρεοκοπία της ένα χρόνο νωρίτερα.

Την Παρασκευή, η GM σχεδιάζει να καταθέσει αίτηση για εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Εξασφαλίζοντας την πιστωτική αυτή διευκόλυνση από τις τράπεζες, η πορεία της GM προς το χρηματιστήριο αναμένεται να είναι πιο εύκολη. Μετά τη δημόσια εγγραφή της η αμερικανική κυβέρνηση που κατέχει σήμερα πλειοψηφικό μερίδιο 61% θα διατηρήσει μερίδιο μειοψηφίας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV