Σε λειτουργία το νέο εμπορικό κέντρο του ομίλου «Βερόπουλος» στα Σκόπια

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 11:42
A- A A+

Ανοιξε την Τετάρτη τις πύλες του για το κοινό το νέο εμπορικό κέντρο του ομίλου «Βερόπουλος» στα Σκόπια.

Τα εγκαίνια του «Vero Center», όπως ονομάζεται, έγιναν χθες βράδυ παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιου για οικονομικά ζητήματα, Βλάντιμιρ Πέσεφσκι, ο οποίος χαιρέτισε την επένδυση του ελληνικού ομίλου, υπουργών της κυβέρνησης Γκρούεφκι, στελεχών τοπικών και ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ΠΓΔΜ και ξένων διπλωματών. Η παρουσίαση του νέου εμπορικού κέντρου έγινε από πρόεδρο του ομίλου, Νίκο Βερόπουλο.

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων, η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, σημείωσε ότι η επένδυση της εταιρείας «Βερόπουλος» αποτελεί μια απόδειξη για τη σοβαρότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στην ΠΓΔΜ, οι οποίες από την πρώτη στιγμή της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ αποφάσισαν να έρθουν και να επενδύσουν σε αυτήν, καθιστώντας την Ελλάδα πρώτη χώρα σε ξένες επενδύσεις στην ΠΓΔΜ και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της και στην ευημερία των πολιτών της.

Το «Vero Center», το οποίο βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, καλύπτει συνολική έκταση 40.000 τετραγωνικών μέτρων. Το εμπορικό κέντρο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, περιλαμβάνει 43 καταστήματα και 472 θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες. Το συνολικό ύψος της επένδυσης έφτασε τα 36 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ομίλου «Βερόπουλος», Νίκος Βερόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου στα Σκόπια, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί το επιστέγασμα ενός μακρόπνοου επενδυτικού σχεδίου τόσο στην περιοχή των Βαλκανίων όσο και την Ελλάδα.

«Τα προϊόντα που διατίθενται στο σούπερ μάρκετ (λειτουργεί στον πρώτο όροφο σε έκταση 4.700 τ.μ.) είναι σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και θεωρούμε ότι το καταναλωτικό κοινό των Σκοπίων και της χώρας γενικότερα, θα ανταποκριθεί ιδιαίτερα θετικά και θα εκπλήξει ευχάριστα», πρόσθεσε ο κ. Βερόπουλος.

Ο «Όμιλος Σούπερ-Μάρκετ Βερόπουλος» έχει αναπτύξει εμπορική παρουσία στην ΠΓΔΜ από το 1997 με οκτώ συνολικά καταστήματα επωνυμίας “VERO”, πέντε στην πόλη των Σκοπίων, ένα στην πόλη Τέτοβο και δύο στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι).

Προτεινόμενα για εσάς