ΥΠΑΑΤ: Τριετές πρόγραμμα δράσης για τον αγροτικό τομέα

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 15:13
UPD:15:35
AΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

A- A A+

Τη δημιουργία ψηφιακού χάρτη για τον αγροτικό τομέα, αλλά και την άμεση έναρξη διαλόγου με τους αγρότες προανήγγειλε ο υπουργός κ. Κ. Σκανδαλίδης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα δράσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, το πρόγραμμα θα έχει ορίζοντα τριετίας και προβλέπει τις εξής παρεμβάσεις- ανατροπές:

-Την μετατροπή του υπουργείου σε επιτελικό φορέα με περιφερειακές ενιαίες διοικήσεις σε στιλ Καλλικράτη. Οι περιφερειακές διοικήσεις θα έχουν τέσσερις λειτουργίες-κλάδους δράσης.

-Τη δημιουργία ψηφιακού χάρτη του αγροτικού τομέα, ώστε όλες οι λειτουργίες να έχουν διαφάνεια και ο αγροτικός κόσμος πρόσβαση.

-Τη νομοθετική παρέμβαση για τους συνεταιρισμούς, τη λειτουργία της αγοράς (μητρώα αγροτών-εμπόρων κλπ.) και την πράσινη ανάπτυξη με την εκμετάλλευση της γεωθερμίας.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης επισήμανε ο κ. Σκανδαλίδης είναι η επανεκκίνηση του πρωτογενή τομέα και η αντιστροφή του εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων που σήμερα είναι ελλειμματικό κατά 3 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του διαλόγου με τον αγροτικό κόσμο, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στη Λάρισα, ενώ η υφυπουργός κ. Αποστολάκη θα επισκεφθεί την Κρήτη και ο υφυπουργός κ. Κουτσούκος τη Θράκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς