Απέσυρε την προσφορά για ΑΤΕ, ΤΤ η Τράπεζα Πειραιώς

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 10:59
UPD:11:27

Την προσφορά της για την εξαγορά των ποσοστών που κατέχει το Δημόσιο στην ATEbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο απέσυρε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της.

A- A A+

Την προσφορά της για την εξαγορά των ποσοστών που κατέχει το Δημόσιο στην ATEbank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) απέσυρε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της.

«Δυόμιση μήνες μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της, διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Σταύρος Λεκκάκος.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε πρόταση για τη συνδυασμένη εξαγορά του 77,35% της ΑΤΕbank και του 33,04% του ΤΤ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Το τίμημα της εξαγοράς και για τις δυο συμμετοχές ανερχόταν στα 701 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Παπανδρέου: Ισχυρός κρατικός πυλώνας στον τραπεζικό κλάδο

Η Ελλάδα θα βρεθεί με έναν ισχυρό κρατικό τραπεζικό όμιλο και δύο ή τρεις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, μετά τις αναμενόμενες συγχωνεύσεις, δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Reuters Insider.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να βελτιωθεί, καθώς η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση και οι αγορές κεφαλαίου ανοίγουν εκ νέου για τη χώρα.

Η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από τη Lazard, την HSBC και την Deutsche Bank να της παράσχουν συμβουλές σχετικά με τον καλύτερο τρόπο συγκεντρωτισμού στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, ο οποίος είναι εξαρτημένος από την ρευστότητα που διοχετεύει η ΕΚΤ.

Πρόταση Πανταλάκη για τετραπλή συγχώνευση

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου ο διοικητής της ATEbank Θεόδωρος Πανταλάκης επανέφερε την πρότασή του για τετραπλή συγχώνευση ATEbank, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αttica Bank και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

H δημιουργία ενός κρατικού τραπεζικού πυλώνα, κάτω από τον οποίο θα συγχωνευτούν η ATEbank, η Attica Bank, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία, δήλωσε ο κ. Πανταλάκης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τασσόμενος με τον τρόπο αυτό για πρώτη φορά δημοσίως κατά της πώλησης της ΑΤΕbank στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ένα τέτοιο σχήμα, πρόσθεσε, θα ωφελούσε και θα υποστήριζε τα σχέδια της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας σε κρίσιμους κλάδους και ιδιαίτερα στην περιφέρεια, που έχει μεγαλύτερες ανάγκες.

Προτεινόμενα για εσάς