Ικτίνος: Μνημόνιο συνεργασίας με την China Artex Corporation

Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2010 17:17
A- A A+

Μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία, κρατικών συμφερόντων, China Artex Corporation Fujian Co. για την προμήθεια και εξαγωγή ελληνικών μαρμάρων ποσού 10 εκατ. ευρώ, για τα έτη 2010-2011, υπέγραψε το Σάββατο η Ικτίνος Ελλάς ΑΕ.

«Η εν λόγω συμφωνία είναι αποτέλεσμα των ισχυρών εμπορικών σχέσεων που έχει δημιουργήσει η εταιρεία κατά την τελευταία δεκαετία στην Κίνα και αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας για αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Ικτίνος Ελλάς, κατά την τελευταία τριετία, έχει αυξήσει σταδιακά τις εξαγωγές της ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών από 39% το 2007 σε 59% το 2009, ενώ για την χρήση 2010 οι πωλήσεις αναμένονται να φτάσουν στο 75% του κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τα μέλη της κινεζικής αντιπροσωπείας, έγιναν συζητήσεις και διερευνητικές επαφές για την διεύρυνση της συνεργασίας με την Ικτίνος Ελλάς και στους υπόλοιπους τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία με έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μέσω της θυγατρικής της ΙΔ.Ε.Η. Α.Ε.

Προτεινόμενα για εσάς