Boυλή: Εγκρίθηκε ο διορισμός των προέδρων ΕΤΑΤ και ΕΤΑΑ

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 22:29
A- A A+

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ ο διορισμός του Ν. Φράγκου στη θέση του Προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και του Α. Ζαφειρόπουλου στη θέση του Προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ). Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ ενώ λευκό ψήφισαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τόνισε ότι το ΕΤΑΤ έχει σημαντικά προβλήματα, ενώ επεσήμανε ότι ο κ. Φράγκος έχει να ασχοληθεί με ένα ιδιαίτερα προβληματικό ταμείο.

Σημείωσε πάντως πως το Δημόσιο δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ σε σχέση με την προοπτική και τη λειτουργία του ΕΤΑΤ.

Σε ό,τι αφορά τις ενοποιήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας παρατήρησε ότι συμφωνούν όλα τα πολιτικά κόμματα και «κάθε λογικός πολίτης», ωστόσο αυτές που έγιναν ήταν ιδιαίτερα προβληματικές όσον αφορά στις επιβαρύνσεις που δημιουργήθηκαν κυρίως στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑΜ από την πλευρά των Ταμείων των τραπεζών.

«Με αυτή την έννοια οι ενοποιήσεις αυτές έβλαψαν το ασφαλιστικό σύστημα γιατί ουσιαστικά οι τράπεζες δεν ανέλαβαν τις υποχρεώσεις τους όπως θα έπρεπε» είπε.

Σχετικά με το ΕΤΑΑ, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι είναι ένα Ταμείο που δεν έχει οικονομικά προβλήματα, ωστόσο είναι ιδιαίτερα προβληματικό στη λειτουργία του. Επομένως - όπως είπε - ο στόχος, που καλείται πετύχει ο κ. Ζαφειρόπουλος και τα μέλη του ΔΣ, είναι να το οδηγήσουν στην πραγματική ενοποίηση προς όφελος των ασφαλισμένων και του συστήματος συνολικότερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς