ΤΕΕ: Τα κτίρια του '40 και '50 δεν αναβαθμίζονται, πρέπει να κατεδαφιστούν

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 16:12
UPD:16:54

O Πρωθυπουργός επεσήμανε στο τέλος της εκδήλωσης, την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία βιώσιμης αγοράς στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και να στηριχθεί μέσω του Προγράμματος η ελληνική παραγωγή και το ερευνητικό δυναμικό.

A- A A+

Τα κτίρια που κατασκευάστηκαν τις δεκαετίες του '40 και του '50 δεν μπορούν να αναβαθμιστούν αλλά πρέπει να κατεδαφιστούν, γιατί το τσιμέντο έχει συγκεκριμένο χρόνο ζωής.

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστος Σπίρτζης κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων «Χτίζοντας το Μέλλον» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1892288 .

Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε στο τέλος της εκδήλωσης, την ανάγκη να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία βιώσιμης αγοράς στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και να στηριχθεί μέσω του Προγράμματος η ελληνική παραγωγή και το ερευνητικό δυναμικό.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε ακόμη, τις προτάσεις των φορέων για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων που πιθανώς θα υπάρξουν. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπήρξε ευρεία συναίνεση υπέρ του προγράμματος από όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση (εκπρόσωποι φορέων της κτηματαγοράς, ΤΕΕ, Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων κ.α.), τους οποίους και ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια.

Προτεινόμενα για εσάς