«Οχι» Τρισέ στη δημοσιοποίηση εκθέσεων για τα swaps της Ελλάδας

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 17:56
EPA/MARIUS BECKER

A- A A+

Aπέρριψε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ αίτημα για δημοσιοποίηση εκθέσεων σχετικών με τα swaps της Ελλάδας, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Bloomberg.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τρισέ αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει εκθέσεις στελεχών της κεντρικής τράπεζας σχετικά με το πώς χρησιμοποίησε η Ελλάδα τα swaps στο δημόσιο χρέος της το 2001, αναφέρει σήμερα το Bloomberg, το οποίο ζήτησε τις εκθέσεις.

Ο κ. Τρισέ ανέφερε στην επιστολή του προς το πρακτορείο ότι τα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη αποφάσεων, προσθέτοντας ότι είναι πλέον χρονικά ξεπερασμένα και θα μπορούσαν να παραπλανήσουν τους επενδυτές. Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ παρέπεμψε για πλήρη ενημέρωση στην Eurostat, η οποία θα ανακοινώσει στις 15 Νοεμβρίου τα αναθεωρημένα στοιχεία για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη και τις συνέπειες από τα swaps στα δημοσιονομικά μεγέθη.

Ο εκπρόσωπος της Eurostat Tim Allen δήλωσε στο πρακτορείο ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία έχει όλα τα στοιχεία που ζήτησε από την Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς