Αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 11:33

A- A A+

Πιέσεις δέχονται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές εξαιτίας των ανησυχιών για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ιρλανδίας. Την ίδια στιγμή, οι εικασίες περί αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής από την Κίνα περιορίζουν τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.

Το ιρλανδικό ζήτημα φαίνεται να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς η κατάσταση της χώρας προκαλεί ανησυχίες σε Κομισιόν, ΕΚΤ αλλά και στις γειτονικές χώρες Πορτογαλία και Ισπανία, με το σκηνικό, παρά τις διαψεύσεις και τις φήμες, να παραμένει σταθερό.

«Έχουμε δει μια αύξηση της αβεβαιότητας και η προσοχή είναι στραμμένη στην Ευρώπη και στις εξελίξεις στην Ιρλανδία και τις περιφερειακές χώρες. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες», παρατηρεί αναλυτής της Hargreaves Lansdown.

Στις 11:07 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε πτώση 0,9% στις 1.102,47 μονάδες, έχοντας κλείσει χθες με κέρδη 0,8%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρούσε κατά 1,1%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,5% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 1,1%.

Προτεινόμενα για εσάς