Μέχρι το τέλος του έτους η ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού

Απάντηση του υφυπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης Π.Ρήγα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 14:51
UPD:15:14
A- A A+

Στο υπουργικό συμβούλιο έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος αναπτυξιακός νόμος, με πρόβλεψη να ψηφιστεί μέχρι τέλος του έτους.

Οπως είπε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας, απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο νέος Αναπτυξιακός θα είναι σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση από τον προηγούμενο, τόσο όσον αφορά το καθεστώς κινήτρων ή τις επιδοτήσεις και τις κρατικές ενισχύσεις όσον και τις φορολογικές απαλλαγές, ενώ ταυτόχρονα θα εγκαθιδρύει κανόνες απόλυτης διαφάνειας.

O υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας.

«Ο αναπτυξιακός νόμος δεν είναι πανάκεια στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα για αυτό και παράλληλα δρομολογούμε και άλλες πρωτοβουλίες για να ενισχύσουμε το επενδυτικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Ρήγας.

Ο κ. Παπαδημούλης έδωσε έμφαση στα προγράμματα ΕΣΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει τις χειρότερες επιδόσεις με αποτέλεσμα η χώρα μας να είναι 23η στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων.

«Πρέπει να τρέξετε με μεγάλη ταχύτητα γιατί η χώρα βουλιάζει στην ύφεση και την ανεργία», παρατήρησε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ καυτηρίασε τόσο τις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής όσο και την καθυστέρηση στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, που όπως είπε, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα ψηφιστεί μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

«Η κυβέρνηση δεν είναι ούτε εφησυχασμένη, ούτε ευχαριστημένη τόσο με τους ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και με την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ», απάντησε ο κ. Ρήγας, ωστόσο, όπως είπε, «έγιναν σημαντικά βήματα για να αλλάξει το καθεστώς ακινησίας που υπήρχε τα τελευταία χρόνια». Ο υφυπουργός εκτίμησε τέλος, πως το 2011 θα δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες και για την απορρόφηση των ΕΣΠΑ και για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα.

Προτεινόμενα για εσάς