Στρος - Καν: H Ελλάδα θα μπει πάλι στο σωστό δρόμο

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010 16:21
UPD:16:42

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα μπει πάλι στο σωστό δρόμο», ανέφερε από το βήμα τραπεζικού συνεδρίου o επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

A- A A+

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα μπει και πάλι στο σωστό δρόμο εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα μπει πάλι στο σωστό δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου.

Επεσήμανε ακόμη ότι «η κυβέρνηση έχει υπάρξει πολύ τολμηρή και έχει εφαρμόσει αυτά που πρέπει να γίνουν», ενώ υπογράμμισε ότι «όταν μοιραζόμαστε το ίδιο νόμισμα, μοιραζόμαστε και τους ίδιους περιορισμούς».

Παράλληλα, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει «μια στρατηγική κοινής ανάπτυξης» και να «σπάσει τις αλυσίδες της αδύναμης ανάπτυξης».

«Η συνεργασία αναπτύσσεται με βραδείς ρυθμούς» στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτίμησε, αναφέροντας ως παράδειγμα «την καθυστέρηση στην αποκατάσταση του χρηματοοικονομικού τομέα».

Υποστήριξε μάλιστα ότι απουσιάζει στην πράξη ένα ενιαίο ευρωπαϊκό όραμα σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική πολιτική, τις εσωτερικές ανισορροπίες και την αγορά εργασίας.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κάλεσε την Ευρώπη να «σπάσει τις αλυσίδες της αδύναμης ανάπτυξης και να σταματήσει να αποδέχεται την παραμονή της στη δεύτερη θέση». «Είναι ο μόνος τρόπος να διασώσει το κοινωνικό της μοντέλο και την κοινή ευρωπαϊκή μοίρα», τόνισε.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς