Eπιφυλακτικό κλίμα στο Χ.Α.

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 12:23
UPD:12:29
A- A A+

Απώλειες καταγράφει ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. παρά το θετικό κλίμα στις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

«Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και περιμένουν τις δηλώσεις των στελεχών της ΕΕ και του ΔΝΤ αύριο για την εκτέλεση των δεσμεύσεων του μνημονίου από την Ελλάδα», δήλωσε στο Reuters ο κ. Τάκης Ζαμάνης επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Xρηματιστηριακή.

Αυτή την ώρα (12:21) ο γενικός δείκτης τιμών υποχωρεί κατά 1,13%, στις 1.475,85 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Πτώση σημειώνει και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 21 τίτλοι ενισχύονται, 75 καταγράφουν απώλειες και 29 παραμένουν σταθεροί.

Αξιόλογα κέρδη, άνω του 9%, καταγράφει η μετοχή της Bωβός στον απόηχο της είδησης ότι τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ για το πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1900465 .

Mε ενδιαφέρον αναμένονται μετά τη λήξη της συνεδρίασης τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ. Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 8,5% στο τρίτο τρίμηνο, καθώς η μείωση του κόστους υπεραντιστάθμισε την υποχώρηση των εσόδων λόγω της ύφεσης στη χώρα.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων επτά αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου αναμένονται στα 141,6 εκατ. ευρώ έναντι 130,5 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Προτεινόμενα για εσάς