Nέα 48ωρη απεργία από την ΠΝΟ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 15:45
UPD:17:48

Η νέα κινητοποιήση ξεκινά από τις 6 τα ξημερώμτατα της Τρίτης 30/11 έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12.

A- A A+

Ακαρπη απέβη και η σημερινή συνάντηση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων με τον γ.γ. της ΠΝΟ και τον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η ΠΝΟ ανακοίνωσε τη συνέχιση της απεργίας για ακόμα 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, η νέα κινητοποιήση ξεκινά από τις 6 τα ξημερώμτατα της Τρίτης 30/11 έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12. Η σχετική απόφαση ελήθφη με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά.

Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και είναι: τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά οχηματαγωγά, τα μεσογειακά φορτηγά και τα ακτοπλοϊκά φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

«Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν αποφασιστικά με νέα 48ωρη απεργία για να αποκρούσουν την επίθεση των εφοπλιστών που με όχημα την αντιλαϊκή πολιτική χτυπούν το σύνολο των δικαιωμάτων τους», σχολιάζει το ΠΑΜΕ.

Καλεί επίσης καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα «να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, για να σπάσει η τρομοκρατία και η αισχρή συκοφάντηση από τους εφοπλιστές, που αποκομίζουν τρελά κέρδη εντείνοντας την εκμετάλλευση των ναυτεργατών».

Προτεινόμενα για εσάς