EFSF: Τον Ιανουάριο του 2011 η πρώτη έκδοση ομολόγων

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 14:29

«Η πρώτη έκδοση αναμένεται τον Ιανουάριο το 2011 και θα κυμαίνεται στα 5 με 8 δισ. ευρώ», ανέφερε ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας πως, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα ομόλογα θα αποφέρουν κέρδη στη Γερμανία.

A- A A+

Τον Ιανουάριο του 2011 θα προχωρήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) στην πρώτη έκδοση ομολόγων, δήλωσε από τη Σιγκαπούρη ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η πρώτη έκδοση αναμένεται τον Ιανουάριο το 2011 και θα κυμαίνεται στα 5 με 8 δισ. ευρώ», ανέφερε ο Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας πως, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα ομόλογα θα αποφέρουν κέρδη στη Γερμανία.

Εκτίμησε δε ότι τα περισσότερα ομόλογα θα αγοραστούν από επενδυτές στην Ευρώπη, αν και, όπως είπε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στην Ασία και στη Μέση Ανατολή.

Ο επικεφαλής του EFSF διαβεβαίωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει χώρα στην ευρωζώνη που να έχει πρόθεση να φύγει... δεν υπάρχει κίνηση για έξοδο από το ευρώ, ακόμη και για τις χώρες που έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα».

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς