Αισιόδοξα μηνύματα για την ανάκαμψη του τουρισμού

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 11:48

Την Πέμπτη παρατέθηκε προς τιμήν των καλεσμένων επίσημο δείπνο, στο οποίο το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Νικόλας Κανελλόπουλος.

A- A A+

Ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού προέβλεψε ο πανευρωπαϊκός φορέας εκπροσώπησης των τουριστικών γραφείων ΕCTAA, στις εργασίες της 102ης Γενικής Συνέλευσής του, η οποία ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της στην Αθήνα.

Την Πέμπτη παρατέθηκε προς τιμήν των καλεσμένων επίσημο δείπνο, στο οποίο το «παρών» έδωσαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Νικόλας Κανελλόπουλος.

Κοινή ήταν η διαπίστωση των συνέδρων για τη αναμενόμενη ανάκαμψη, τόσο του ευρωπαϊκού, όσο και ειδικότερα, του ελληνικού τουρισμού. Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων και των tour Operators της Ευρώπης αναφέρθηκαν στις προσπάθειες εμπλουτισμού και διεύρυνσης των προγραμμάτων τους με νέα ποιοτικά στοιχεία, ενώ ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης, ανοίγοντας την εκδήλωση, τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης του Συνεδρίου για τη χώρα μας.

Ο κ. Τελώνης εστίασε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα τουριστικά γραφεία για την ανάπτυξη του διεθνούς τουρισμού και ζήτησε από τους συνέδρους της ECTAA, που εκπροσωπούν περί τα 80.000 τουριστικά γραφεία στην Ευρώπη -όλους δηλαδή τους παραγωγούς του εισερχόμενου τουρισμού από την Ευρώπη προς τη χώρα μας, και το δίκτυο διανομής του προϊόντος μας- να στηρίξουν την προσπάθεια για τόνωση της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας και τον εμπλουτισμό των τουριστικών προγραμμάτων με δυναμικά προϊόντα.

Όπως τόνισε εξάλλου, η πρόσκληση του ΗΑΤΤΑ, να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ECTAA στην Ελλάδα, είχε σαν έναυσμα την επιτακτική ανάγκη να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας, η οποία έχει πληγεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η Πρόεδρος της ECTAA, κ. Irene Gueorguieva, μετέφερε τα αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές αγορές για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Όπως ανέφερε, η ECTAA, συγκεντρώνει τις προσπάθειές της στην εξασφάλιση ενός ομαλού περιβάλλοντος και πλαισίου λειτουργίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γερουλάνος, χαιρετώντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε

Στον κομβικό ρόλο των τουριστικών γραφείων στην τουριστική αλυσίδα αναφέρθηκε στην ομιλία του, ο υπουργός Πολιστισμού, ο οποίος κάλεσε τον ΗΑΤΤΑ, σαν εκπρόσωπο των τουριστικών γραφείων σε στενή συνεργασία, με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού τουρισμού.

Στόχος της νέας τουριστικής πολιτικής, όπως εξήγησε είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με ποικίλες δραστηριότητες, όπως τα νέα προγράμματα «Athens Every Week», για την Αθήνα, «Cultural Crossroads»,για τη Θεσσαλονίκη, και, «Greek Experience», για το σύνολο της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς