Υπογραφή στη ΣΣΕ και στα εσωτερικά δρομολόγια ζητεί ο ΣΕΕΝ

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 16:50
A- A A+

Τη δυνατότητα να μπορεί να διαπραγματεύεται και να υπογράφει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στα εσωτερικά δρομολόγια της ακτοπλοΐας, εκτός από τα κρουαζιερόπλοια και τα δρομολόγια της Αδριατικής, ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) από τον υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη.

Ειδικότερα, σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΕΕΝ υποστηρίζει ότι «είναι αδιανόητο η διαπραγμάτευση της σύμβασης αυτής να γίνεται ερήμην των εταιρειών που εκπροσωπούνται από τον ΣΕΕΝ, οι οποίες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και σίγουρα το πλέον δυναμικό κομμάτι της ελληνικής ακτοπλοΐας, με συνολικό μεταφορικό έργο που το 2010 αναμένεται να φτάσει τους 5.000.000 επιβάτες, τα 500.000 ΙΧ οχήματα και τα 200.000 φορτηγά».

«Οι Εταιρείες οι οποίες έχουν επιλέξει ως μοναδικό σωματείο εκπροσώπησής τους για θεσμικά θέματα τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστούν οι ίδιες τις τύχες τους δια των επιλογών τους. Για το λόγο αυτό ζητούμε την ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας από τον υπουργό η οποία θα διευθετεί το θέμα», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

« Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ως μια ακόμη κίνηση που αναδεικνύει τη διάσταση απόψεων που υπάρχει στον ακτοπλοϊκό κλάδο, ύστερα και από τους χειρισμούς που έγιναν κατά την πρόσφατη απεργία της ΠΝΟ από την ηγεσία της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ)», καταλήγει η ΣΕΕΝ.

Προτεινόμενα για εσάς