Ρυμουλκό έπεσε σε γιοτ στο Λαύριο - Βύθιση σκάφους στον Αλιμο

Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 10:49
UPD:10:55
A- A A+

Yλικές ζημιές προκλήθηκαν στο γιοτ «Amnesia», σημαίας Αγ. Βικεντίου, που ήταν δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου, όταν προσέκρουσε πάνω του, λόγω μηχανικής βλάβης, το ρυμουλκό σκάφος «Αιγαίας».

Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους των δύο πλοίων, μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

Αγνωστα εν τω μεταξύ παραμένουν τα αίτια της βύθισης του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους «ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ», που ήταν πρυμνοδετημένο στον προβλήτα της μαρίνας Αλίμου χωρίς επιβαίνοντες.

Αμεσα ειδοποιήθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η πλοιοκτήτρια εταιρεία για για την άντληση των υδάτων και την ανέλκυσή του.

Από τη βύθιση δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους, μέχρι επιθεώρησης του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Θάνατος πλοιάρχου Φ/Γ πλοίου

Τέλος, την τελευταία του πνοή, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, άφησε 60χρονος αλλοδαπός πλοιάρχος πάνω στο φορτηγό πλοίο «CARINA 1», με σημαία Μολδαβίας, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο λιμάνι Καλύμνου με προορισμό τη Συρία.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Καλύμνου, ο 60χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του αναμένετο να μεταφερθεί για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομίας, καθώς και τοξικολογικής εξέτασης.

Προτεινόμενα για εσάς