Εθνική Χρηματιστηριακή: Οι κορυφαίες επιλογές μετοχών για το 2011

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 10:19
UPD:12:11

A- A A+

Τις μετοχές των Coca-Cola 3E, ΟΤΕ, Τρ. Κύπρου, Motor Oil και ΜΕΤΚΑ προβάλλει ως κορυφαίες επιλογές της η Εθνική Χρηματιστηριακή για το 2011, στην εφ' όλης της ύλης ανάλυσή της με τίτλο «Greek Investment Book 2011». Την ίδια στιγμή ξεχωρίζει επίσης ως προτιμώμενους και τους τίτλους των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Τιτάν, Alpha Bank και Folli Follie με λογική όμως βραχυπρόθεσμης τοποθέτησης.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων στην οικονομία αναμένεται να δώσει ώθηση στην παραγωγικότητα σε διάφορους κλάδους και την εταιρική κερδοφορία. Την ίδια στιγμή οι μεταρρυθμίσεις εκτιμάται ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες περικοπής κόστους και την κερδοφορία στο β' εξάμηνο του 2011.

Η Εθνική προτείνει επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές χωρίς να προβλέπει διάχυση της χρηματιστηριακής ανόδου. Σημειώνει επίσης ότι οι πιέσεις από την ύφεση και το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα έχουν αρνητική επίδραση στην εταιρική κερδοφορία. Αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει ευνοϊκή δυναμική για τους κλάδους της ενέργειας, των διυλιστηρίων και της βιομηχανίας, ενώ οι επενδυτές διαθέτουν ποικιλία επιλογών σε «αμυντικούς» τίτλους και τίτλους με μειωμένη έκθεση στην Ελλάδα.

Για το 2011 αναμένει αύξηση των κερδών των εισηγμένων κατά 38%, που την αποδίδει στην επικείμενη καλή πορεία των τραπεζικών κερδών καθώς χωρίς αυτά η μέση αύξηση κερδοφορίας δεν θα ξεπεράσει το 6%. Το μέσο Ρ/Ε εκτιμάται επίσης στο 11,8.

Προτεινόμενα για εσάς