Νεκροί δύο Ελληνες ναυτικοί σε πλοίο ανοιχτά των Βερμούδων

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010 16:55
UPD:21:55
A- A A+

Τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχής βρήκαν δύο Έλληνες ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου Aegean Angel της εταιρείας Arcadia shipmanagement co LTD, που έπλεε στον Ατλαντικό, 800 ναυτικά μίλια από τις Βερμούδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, νεκροί είναι ο 47χρονος πλοίαρχος και ο 33χρονος Μηχανικός Α’, ενώ σοβαρά τραυματισμένος είναι ο 34χρονος Κύπριος υποπλοίαρχος.

Σύμφωνα με επιστολή της διαχειρίστριας εταιρείας, οι ναυτικοί τραυματίστηκαν όταν, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης του πρωραίου καταστρώματος μετά από θαλασσοταραχή, παρασύρθηκαν από κύμα.

Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Ταλίν της Εσθονίας και είχε προορισμό το λιμάνι του Χιούστον στο Τέξας, κατευθύνεται στις πλησιέστερες ακτές των Βερμούδων, ενώ όταν τις προσεγγίσει θα γίνει η αεροδιακομιδή του τραυματισμένου ναυτικού.

Το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων ζήτησε τη συνδρομή του ΥΠ.ΕΞ., μέσω των Προξενικών Αρχών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου, με έμφαση στην περίπτωση του τραυματισθέντα, καθώς και για την διευκόλυνση της παλιννόστησης των σορών των θανόντων.

Την οδύνη του για το χαμό των δύο ναυτικών και το σοβαρό τραυματισμό ενός Κύπριου συναδέλφου τους εξέφρασε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, τονίζοντας πως «η ναυτική οικογένεια θρηνεί».

Ο κ. Διαμαντίδης επεσήμανε ότι «το ΥΘΥΝΑΛ από την πρώτη στιγμή προέβη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε οι ναυτικοί μας και το πλοίο να φθάσουν το συντομότερο δυνατόν με ασφάλεια στο πλησιέστερο λιμάνι».

Καταλήγοντας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των εκλιπόντων ναυτικών και υπογράμμισε ότι θα είναι δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν.

Προτεινόμενα για εσάς