Υπό πίεση το δολάριο

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 14:42
A- A A+

¶νοδο καταγράφει σήμερα το γιεν έναντι του δολαρίου, καθώς οι μεγαλύτερες του αναμενόμενου ζημίες που ανακοίνωσε η UBS κατέστησαν περισσότερο ελκυστικό το ιαπωνικό νόμισμα, ως καταφύγιο έναντι της ύφεσης.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες 18 δισ. δολαρίων για το 2008 μετά την προσαρμογή των προστίμων ύψους 780 εκατ. δολαρίων που συμφώνησε να καταβάλλει στις ΗΠΑ, για να αποφύγει τη δίωξή της από τις αμερικανικές αρχές.

Μικρή άνοδο έναντι του δολαρίου σημειώνει σήμερα και το ευρώ, στον απόηχο των στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, η μείωσή τους άγγιξε το 8%, τετραπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 14:19 (ώρα Ελλάδος), το γιεν ενισχυόταν στα 98,05 γιεν ανά δολάριο από 98,67 γιεν που έκλεισε χθες. Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρούσε στα 1,2776 δολάρια ανά ευρώ από 1,2682 δολάρια την Τρίτη.

Το ευρώ έχει υποχωρήσει φέτος κατά 9,4% έναντι του δολαρίου και κατά 1,4% έναντι του γιεν, εν μέσω ανησυχιών για επιδείνωση της ύφεσης στην Ευρωζώνη.

Προτεινόμενα για εσάς