Μικρές απώλειες για το ευρώ

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 14:01

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ, καθώς η άνοδος του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, το Μάιο, ήταν χαμηλότερη από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ειδικότερα, ο δείκτης του ινστιτούτου Ifo αυξήθηκε στις 84,2 μονάδες από 83,7 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν, κατά μέσο όρο, άνοδό του στις 85 μονάδες.

«Τα στοιχεία του Ifo ήταν απογοητευτικά, διότι επιβεβαιώνουν ότι όσα συμβαίνουν στις χρηματοοικονομικές αγορές μέχρι στιγμής βασίζονται κυρίως στις ελπίδες και όχι σε πραγματικά γεγονότα», τονίζει αναλυτής της Dresdner Kleinwort στη Φρανκφούρτη.

Οι απώλειες του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος ήταν περιορισμένες, πάντως, καθώς το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει εστιασμένο στη βραχυπρόθεσμη πτώση του δολαρίου, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ.

Στις 13:49 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3988 δολάρια. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως τα 1,3959 δολάρια. Η ισοτιμία του ευρώ με το γιεν διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 133,04 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα