ΔΕΗ: Συμμετοχή σε διαγωνισμό στο Μαυροβούνιο

Σε κοινοπραξία με την GoldenEnergy One του Ομίλου Ρέστη
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 16:32
A- A A+

Τη συμμετοχή της ΔΕΗ σε κοινοπραξία με την GoldenEnergy One Holdings Ltd - εταιρεία του Ομίλου Ρέστη - στο διαγωνισμό που διενεργεί η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για την απόκτηση ποσοστού έως 45% της Electroprivreda Crne Gore AD Niksic (EPCG), ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

Το δ.σ. ενέκρινε επίσης τους όρους συμμετοχής της κοινοπραξίας των δυο εταιρειών στο διαγωνισμό για την υποβολή σχετικής προσφοράς.

«Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο της πολιτικής της ΔΕΗ να διευρύνει τις πηγές εσόδων της, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι η EPCG είναι η καθετοποιημένη ηλεκτρική εταιρεία του Μαυροβουνίου στο τομέα παραγωγής, διανομής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (θερμικοί και υδροηλεκτρικοί) της εταιρείας έχουν εγκατεστημένη ισχύ 868 MW και ετήσια καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 2.045 GWh, τροφοδοτώντας με ρεύμα 322,5 χιλ. πελάτες.

Προτεινόμενα για εσάς