Χ.Α.: Ανοδος 0,74% στο Χ.Α.

Ωθηση από τις τράπεζες, πιέσεις σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009 18:28
UPD:18:46
A- A A+

Ανοδικά κινήθηκε και σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών, ο οποίος έκλεισε στις 2.185,47 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,74%.

Η αγορά ακολούθησε την αισιοδοξία που υπήρχε στις διεθνείς αγορές, δήλωσε στο naftemporiki.gr ο κ. Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή. Εκτιμά παράλληλα ότι οι επόμενες δύο συνεδριάσεις θα χαρακτηριστούν από νευρικότητα.

Ζωηρό αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι τράπεζες και η ΔΕΗ, ενώ αντιθέτως ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ.

Αύξηση εμφάνισε και η αξία των συναλλαγών η οποία ανήλθε στα 229,7εκατ. ευρώ εκ των οποίων 9,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις 258 μετοχές που διακινήθηκαν, 122 κινήθηκαν ανοδικά, 81 κινήθηκαν πτωτικά, ενώ η τιμή 55 μετοχών παρέμεινε αμετάβλητη.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις μετοχές του δείκτη FTSE/ASE 20, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank(+7,02%), της Πειραιώς (+4,79%), της Alpha Bank(+3,77%) και της ΔΕΗ(+3,16%).

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες 6,57% και 3,35% αντιστοίχως σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ.

«Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί με αφορμή τη φορολόγηση των κερδών από τυχερά παιχνίδια... και εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την απελευθέρωση της αγορά τυχερών παιχνιδιών μεσοπρόθεσμα», δήλωσε στο Reuters χρηματιστηριακός αναλυτής.

Την Τρίτη ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για κατάργηση του αφορολογήτου και την αύξηση του φόρου των κερδών από τυχερά παιχνίδια. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν ένα μήνα μετά την δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Προτεινόμενα για εσάς