Toyota: Χαμηλότερη η μείωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009 07:06

A- A A+

Τη μικρότερη μείωση των πωλήσεων για φέτος εμφάνισε τον Ιούλιο στις ΗΠΑ η Toyota Motor Corp. ξεπερνώντας για πρώτη φορά σε τρεις μήνες την Ford Motor Co., καθώς η έκπτωση φόρων από την κυβέρνηση οδήγησε τις ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες σε καλύτερες από το αναμενόμενο πωλήσεις.

Οι πωλήσεις της Toyota μειώθηκαν 11% έναντι μείωσης 32% τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις της Honda Motor Co. μειώθηκαν 17%, της Nissan Motor Co. κατά 25%, ενώ της Hyundai Motor Co. σημείωσαν αύξηση 12%.

Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να σηματοδοτεί την έναρξη της ανάκαμψης του κλάδου, ο οποίος βίωσε τη χειρότερη μείωση της ζήτησης τουλάχιστον από το 1976. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετώπισαν δυσκολίες καθώς ο μέσος όρος τιμής της βενζίνης στις ΗΠΑ αναρριχήθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 4,11 δολ. το γαλόνι στα μέσα του 2008 και ο περιορισμός του δανεισμού και της απασχόλησης επέδρασε αρνητικά στη ζήτηση αυτοκινήτων.

Το συνδυασμένο μερίδιο για τις ιαπωνικές και νοτιο-κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες ήταν 48,7%, 0,3% μικρότερο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τηην Autodata Corp. Οι συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 12% στα 997.824 οχήματα, σημειώνοντας τη μικρότερη μείωση από τον Μάϊο του 2007, σύμφωνα με την Autodata. Ο ρυθμός των ετήσιων πωλήσεων ήταν 11,2 εκατ. οχήματα, ο υψηλότερος ρυθμός φέτος.

Η Toyota πούλησε 174.827 οχήματα μάρκας Lexus, Scion και Toyota και οι πωλήσεις του Prius σημείωσαν αύξηση 30%, έχοντας τις καλύτερες πωλήσεις μεταξύ των λοιπών υβριδικών αυτοκινήτων.

Οι μετοχές της Toyota σημείωσαν άνοδο 1,2% φθάνοντας στα 4.140 γιέν η μία στις 10:02 π.μ. στο Τόκιο. Η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα του τριμήνου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς