ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ΑΚΤΩΡ- Ηorizon Μεταλλευτική για το λιγνιτωρυχείο Βεύης

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 11:25
A- A A+

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα υποβάλει σήμερα 4/9, η ένωση εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ - ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - Ηorizon Μεταλλευτική ΑΕΒΕ για την μίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του Λιγνιτωρυχείου Βεύης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος διενεργείται κατόπιν της από 20.08.2009 Δημόσιας Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργού Ανάπτυξης σύμφωνα με το άρθρο 144 του Μεταλλευτικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης προκήρυξε νέο διαγωνισμό για την εκμίσθωση του δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στην περιοχή Βεύης του ν. Φλώρινας, μετά την απόφαση να κηρυχθεί άγονος ο προηγούμενος διαγωνισμός (από το Μάιο του 2006).

Για την επίσπευση της έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτικού κοιτάσματος της Βεύης, ο υπουργός Ανάπτυξης απηύθυνε νέα δημόσια πρόσκληση στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανάθεση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του μεταλλευτικού χώρου έπειτα από διαπραγμάτευση.

Ήδη το ενδιαφέρον της για τη μίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου Βεύης έχει δηλώσει η εταιρεία Ελληνικές Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις - ΕΛΜΙΝ Α.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς