Μεταρρυθμίσεις ζητούν τα πέντε μεγαλύτερα επιμελητήρια

Συνάντηση με ΥΠΟΙΟ - πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009 15:03
UPD:15:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

A- A A+

Την ανάγκη ενός πλέγματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με ορίζοντα το 2020 υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννης Γραμματίδης μετά τη συνάντηση των προέδρων των πέντε μεγαλύτερων διμερών επιμελητηρίων με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις προτάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων ο κ. Γραμματίδης δήλωσε ότι «βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά θέλουν συμπλήρωμα». Πρόσθεσε όμως πως «κάθε φορά που γίνεται μια εξαγγελία θα πρέπει ο λαός να ενημερώνεται για τα οφέλη και για το κόστος των μέτρων».

Στη μια το μεσημέρι, οι επικεφαλείς των πέντε επιμελητηρίων επισκέφθηκαν, για να ενημερώσουν για τις θέσεις τους τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου.

Του παρέδωσαν «ένα εργαλείο δουλειάς» όπως το χαρακτήρισε ο κ. Γραμματίδης, το οποίο αφορά «το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, τους άξονες και τις δράσεις μιας αυστηρά μεταρρυθμιστικής πολιτικής».

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Γραμματίδης ανέφερε ότι νωρίτερα είχαν παραδώσει το ίδιο σχέδιο και στον κ. Γιάννη Παπαθανασίου. Τόνισε πως «αυτό είναι το μόνο εργαλείο που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης, να βγούμε δηλαδή από αυτή όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά και να δημιουργήσουμε προοπτικές για μια ανταγωνιστική Ελλάδα το 2020».

Επισήμανε ακόμη πως «είναι μια ώρα μεγάλων αποφάσεων, όπου ο λαός περιμένει ν' ακούσει αλήθειες, όπου η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να ξεπεράσει το πλέγμα του πολιτικού κόστους που έχει στοιχίσει στον ελληνικό λαό και τον τόπο και αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει την οικονομία μας σήμερα».

Μέσα στην εβδομάδα θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Προτεινόμενα για εσάς