Oversea-Chinese: Εξαγορά στοιχείων της ING Groep στην Ασία

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 08:26
UPD:10:58
A- A A+

Συμφωνία για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων ιδιωτικής τραπεζικής της ING Groep NV στην Ασία αντί ποσού 1,46 δισ. δολ. έκλεισε η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης, Oversea-Chinese.

Η εξαγορά θα γίνει σε μετρητά, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, και εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή από το 2010.

Σύμφωνα με την Oversea-Chinese, η συμφωνία θα υπερτριπλασιάσει τα τραπεζικά περιουσιακά της στοιχεία στα 23 δισ. δολ., καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται σε μια περιφέρεια που προβλέπεται να έχει καλύτερες επιδόσεις από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ στη συσσώρευση πλούτου.

Την περασμένη εβδομάδα η ING με έδρα το ¶μστερνταμ πούλησε το ελβετικό σκέλος διαχείρισης πλούτου στην Julius Baer Group Ltd., καθώς επιδιώκει να αντλήσει έως 8 δισ. ευρώ (12 δισ. δολ.).

Η Oversea-Chinese ανακοίνωσε τον Αύγουστο μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση 9,6% των κερδών της για το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στη διαχείριση εσόδων και τα υψηλότερα κέρδη από το σκέλος ασφαλειών της. Παρ’ όλα αυτά, οι αμοιβές από τη διαχείριση πλούτου μειώθηκαν κατά 64% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στα 21 εκατ. δολ.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων για τα περιουσιακά στοιχεία της ING ήταν η HSBC, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, και η DBS Group Holdings Ltd. της Σιγκαπούρης, η μεγαλύτερη τράπεζα της Νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς