Ικανοποίηση Λ. Κατσέλη για τη λήξη της απεργίας

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009 11:28
A- A A+

Την ικανοποίησή της για τη λήξη της απεργίας στον ΟΛΠ, την άμεση επαναλειτουργία του λιμανιού από Δευτέρα και την τροφοδοσία της αγοράς, εξέφρασε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη.

Σε δηλώσεις της μετά την απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ για τη λήξη της απεργίας, η κ. Κατσέλη ευχαρίστησε επίσης την κινεζική κυβέρνηση και τον πρέσβη Luo Linquan, τους εργαζόμενους, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Αναστασόπουλο, τον εκπρόσωπο της ΣΕΠ A.E. Captain Li, για την ουσιαστική συνεργασία και την θετική τους συμβολή στην εξεύρεση κοινώς αποδεκτής λύσης.

Παράλληλα η υπουργός ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνεργάτες που δούλεψαν ακούραστα για την επίλυση σύνθετων νομικών και τεχνικών ζητημάτων.

«Προσβλέπω», είπε, «στη συνεχή εποικοδομητική συνεργασία του υπουργείου με τους εργαζόμενους και σε αυτό το πνεύμα ζήτησα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα να μου καταθέσουν τις προτάσεις τους ενόψει του διαλόγου που ξεκινάει μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για τα ζητήματα της Σύμβασης Παραχώρησης».

«Η θετική αυτή έκβαση αποδεικνύει ότι με ουσιαστικό διάλογο, πνεύμα συνεργασίας, συνεχή προσπάθεια και επιμονή, μπορούμε να επιλύουμε ακόμα και σύνθετα προβλήματα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», κατέληξε στις δηλώσεις της η υπουργός και συμπλήρωσε: «Αποδεικνύει επίσης ότι πιστή στις εξαγγελίες της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου κάνει τις δεσμεύσεις της πράξη».

ΚΚΕ: «Eμπαιγμός των εργαζομένων ο διάλογος που έστησε η κυβέρνηση»

«Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΜΥΛΕ, να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με πρόσχημα το πάγωμα της εγκατάστασης της COSCO για 15 ημέρες, αποτελεί μια αρνητικότατη εξέλιξη. Δεν είναι ελιγμός που διευκολύνει τη συγκέντρωση δυνάμεων στην πάλη για να ακυρωθεί η σύμβαση και ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αλλά διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς να παραδοθεί το λιμάνι στην COSCO. Δεν είναι τυχαίο ότι τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διαπραγματεύονταν με τη κυβέρνηση κρυφά και χωρίς να ενημερώνουν τους εργαζόμενους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα χαρακτηρίζει «εμπαιγμό και εξαπάτηση των εργαζομένων το διάλογο που έστησε η κυβέρνηση, υποτίθεται σε μηδενική βάση, αλλά με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ με την COSCO» και ζητά την κατάργηση των νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «που παραδίδουν τα λιμάνια, τα ναυπηγεία και τις υποδομές της χώρας στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Προτεινόμενα για εσάς