British American Tobacco: Κλείνει εργοστάσιο στη Δανία

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009 16:39
UPD:16:41
A- A A+

Την απόφασή της να κλείσει εργοστάσιό της στη Δανία, το 2011, καταργώντας 466 θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε η βρετανική British American Tobacco (BAT), επικαλούμενη το υψηλό κόστος παραγωγής.

Ανάλυση που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου, όσον αφορά στο εργοστάσιο της Νο2 καπνοβιομηχανίας στον κόσμο στη Δανία, έδειξε ότι το κόστος παραγωγής σε αυτό ήταν πιο αυξημένο από ό,τι σε άλλα εργοστάσιά της, ανακοίνωσε η ΒΑΤ Δανίας.

«Οφείλαμε να πάρουμε μια επώδυνη απόφαση και να προτείνουμε το κλείσιμό του», ανέφερε ο Πέτερ Ντάλσμπεργκ, διευθυντής του εργοστασίου, διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει ένα κοινωνικό σχέδιο αρωγής των 466 εργαζομένων, οι οποίοι θα απολυθούν σταδιακά.

Η ΒΑΤ σκοπεύει, πάντως, να διατηρήσει την εμπορική της εταιρεία στη Δανία και τους 150 εργαζομένους σε αυτήν.

Το εργοστάσιο στη χώρα, το οποίο λειτουργεί από το 1951 στο Ζόεμποργκ, βόρεια της Κοπεγχάγης, θα κλείσει σταδιακά και η παραγωγή του, ύψους 12 δισ. τσιγάρων ετησίως, θα γίνεται από άλλα εργοστάσια της καπνοβιομηχανίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Η ΒΑΤ, η οποία απασχολεί περισσότερους από 56.000 ανθρώπους στον κόσμο, διαθέτει 49 εργοστάσια σε 41 χώρες, τα οποία παράγουν περίπου 715 δισ. τσιγάρα ετησίως.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς