Alcatel-Lucent: Διεύρυνση ζημιών το γ’ τρίμηνο

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 11:45
A- A A+

Στα 182 εκατ. ευρώ ή 8 σεντς ανά μετοχή, από 40 εκατ. ευρώ ή 2 σεντς ανά μετοχή που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2008, διευρύνθηκαν οι ζημίες της Alcatel-Lucent, της μεγαλύτερης παρόχου δικτύων σταθερής τηλεφωνίας, το τρίτο τρίμηνο.

Οι ζημίες της ήταν υψηλότερες από τα 174,4 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.

Η διοίκηση της εταιρείας επανέλαβε την πρόβλεψή της ότι ο ισολογισμός της θα είναι ισοσκελισμένος όσον αφορά στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη, χάρη στις περικοπές δαπανών και θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι η Alcatel-Lucent κατάφερε να πετύχει το στόχο της μείωσης των ετήσιων δαπανών της κατά 80% στα 750 εκατ. ευρώ μέχρι το τέταρτο τρίμηνο.

«Η εταιρεία μας συνεχίζει το ταξίδι της μεταμόρφωσης», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μπεν Βερβάαγιεν. «Αυτό το τρίμηνο καταδεικνύει τόσο τη συνάφεια της στρατηγικής μας μέσω της προσέλκυσης σημαντικών πελατών όσο και την ικανότητά μας να εκτελούμε με συνέπεια τα σχέδιά μας με σημαντική λειτουργική πρόοδο», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, οι πωλήσεις της Alcatel-Lucent υποχώρησαν κατά 9,3% στα 3,69 δισ. ευρώ, έναντι 3,88 δισ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Προτεινόμενα για εσάς