Disney: Εγκρίθηκε η κατασκευή πάρκου στη Σαγκάη

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009 08:46

Η Disney, η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων στον κόσμο, συζητά να κατασκευάσει θεματικό πάρκο στη Σαγκάη – το τέταρτο εκτός ΗΠΑ – περισσότερο από 10 χρόνια.

A- A A+

Την έγκριση για την κατασκευή θεματικού πάρκου στην Σαγκάη απέσπασε η Walt Disney Co., αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε περισσότερους από 20 εκατομμύρια καταναλωτές στην πλουσιότερη πόλη της Κίνας.

Η έγκριση επιτρέπει στην Disney και τους συνεταίρους της στη Σαγκάη να προχωρήσουν στην κατασκευή και λειτουργία του πάρκου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Το έργο ενδέχεται να κοστίσει 3,59 δισ. δολ., ανέφερε το Ιανουάριο δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Η Disney, η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων στον κόσμο, συζητά να κατασκευάσει θεματικό πάρκο στη Σαγκάη – το τέταρτο εκτός ΗΠΑ – περισσότερο από 10 χρόνια.

«Η τελική διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης της Σαγκάης και της Disney δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και απαιτούνται λεπτομερείς συνομιλίες για την τελική συμφωνία, κάτι που θα πάρει μερικούς μήνες», δήλωσε η Αλανα Χολ -Σμιθ εκπρόσωπος της Disney για την Ασία, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, συμπληρώνοντας: «Επιδιώκουμε να ανακοινώσουμε την τελική συμφωνία και το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας του πάρκου».

Τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας έχει προγραμματιστεί με την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Κίνα, ανέφερε χθες στο Web site το περιοδικό «Caijing Magazine», επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Το πάρκο που θα καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση από όλα τα πάρκα Disney στον κόσμο, ενδέχεται να ολοκληρωθεί το 2014, σύμφωνα με το περιοδικό.

Ο Σκοτ Γουόκερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού προξενείου στη Σαγκάη είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την τελετή υπογραφή της συμφωνίας στο ταξίδι του Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθεί την Σαγκάη και το Πεκίνο από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου 2009.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς