«Καμπανάκι» ΠΣΕ για την απεργία στο λιμάνι

Επιστολή στη Λ. Κατσέλη
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 11:27

A- A A+

Τις έντονες ανησυχίες του για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) σε επιστολή του προς την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

Όπως επισημαίνει ο ΠΣΕ, οι απεργιακές κινητοποιήσεις «είναι βέβαιο ότι θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».

«Ειδικότερα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις», αναφέρει στην επιστολή του ο ΠΣΕ, «το κόστος των απεργιακών αυτών κινητοποιήσεων θα είναι πολλαπλό, εάν λάβουμε υπόψη μας την αδυναμία παραλαβής πρώτων και βοηθητικών υλών για την παραγωγή των προς εξαγωγή προϊόντων, το αυξημένο κόστος μεταφοράς, την αδυναμία αποστολής αυτών στους πελάτες του εξωτερικού, την απώλεια ξένων πελατών και αγορών, οι οποίες είναι δύσκολο να ξανακερδηθούν».

Εκφράζει τέλος την ελπίδα να εξευρεθεί σύντομα «μια οριστική λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος που ταλανίζει επί δύο σχεδόν χρόνια το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων, με απρόβλεπτες συνέπειες για την εθνική οικονομία».

Προτεινόμενα για εσάς