Πακέτο ασφαλείας για το δίκτυο ΑΤΜ

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009 13:50
A- A A+

Πακέτο ασφαλείας για το δίκτυο των τραπεζικών ΑΤΜ ανάπτυξαν και διαθέτουν στην αγορά οι εταιρείες Wincor Nixdorf σε συνεργασία με την K-Spark (μέλος του Ομίλου Εμμ. & Χρ. Κοπελούζου), για την ολοκληρωμένη ασφάλεια και παρακολούθηση των ΑΤΜ. Ηδη, δύο ελληνικές τράπεζες άρχισαν να χρησιμοποιούν το νέο πακέτο σε πανελλαδική κλίμακα.

Το προϊόν αποτελεί μέρος ολοκληρωμένου συστήματος προστασίας των ΑΤΜ από φυσική και ηλεκτρονική επίθεση μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης ύποπτης δραστηριότητας, άμεσης ενημέρωσης των κατά περίπτωση υπευθύνων, καθώς και εντοπισμού των δραστών.

Επιπλέον, μια σειρά από υπηρεσίες (τεχνική υποστήριξη, έλεγχος και εποπτεία για βλάβες, παρακολούθηση 24x7x365, καθώς και συντονισμός των Αρχών και λοιπών εμπλεκομένων) πλαισιώνει την προσφερόμενη λύση με τρόπο που δεν απαιτεί δέσμευση ανθρωπίνων πόρων από τον πελάτη, επιτρέποντας, όπως τονίζουν οι δύο εταιρείες, να επικεντρωθεί στον πυρήνα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, μειώνοντας σημαντικά τα ρίσκα και επιτρέποντας συμμόρφωση με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, και μάλιστα με εξαιρετικά μικρό συνολικό κόστος (TCO).

Η επιλογή από τις δύο τράπεζες, τα ονόματα των οποίων δεν δημοσιοποιούνται για λόγους ασφαλείας, έγινε μετά από μακρά περίοδο έρευνας αγοράς, ελέγχων και δοκιμών σε real time και πραγματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Wincor Nixdorf στην Ελλάδα, Βίκυ Μπασέλα, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης η δράση του οργανωμένου εγκλήματος αναπτύσσει συνεχώς νέες τεχνικές εξαπάτησης του συναλλασσόμενου κοινού των τραπεζών με περιστατικά παραβίασης, αλλά και κλοπής ολόκληρου του ΑΤΜ, ενώ η λύση που προσφέρει η εταιρεία λειτουργεί και «προληπτικά» για την αποφυγή αυτών.

Προτεινόμενα για εσάς