Βρετανία: Προς επιβολή έκτακτου φόρου στα τραπεζικά μπόνους

Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009 14:22

Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο, η επιβολή φόρου στις τράπεζες είναι μία από τις επιλογές που εξετάζει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, ¶λιστερ Ντάρλινγκ, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα.

A- A A+

Το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης φορολογίας στα μπόνους των τραπεζιτών εξακολουθεί να εξετάζει η Βρετανία, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής οριστικές αποφάσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο, η επιβολή φόρου στις τράπεζες είναι μία από τις επιλογές που εξετάζει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, ¶λιστερ Ντάρλινγκ, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι θα την συμπεριλάβει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα καταθέσει την Τετάρτη.

Ο Ντάρλινγκ αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα των κυριακάτικων εφημερίδων, τα οποία έβριθαν εικασιών για τη μορφή που θα έχει αυτός ο φόρος, ωστόσο επέμεινε στην άποψή του ότι τα μπόνους των τραπεζιτών θα πρέπει να είναι περιορισμένα στις τράπεζες που έχουν λάβει κρατική βοήθεια.

Όπως μετέδωσε το BBC την Κυριακή, το υπουργείο Οικονομικών πιθανόν να εισάγει φόρο υπερβολικών κερδών που θα αποδώσει έσοδα ύψους 1 δισ. στερλινών το χρόνο για τα επόμενα δυο με τρία έτη. Όπως δήλωσε, πάντως, στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος, υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για την επιβολή φόρου στα κέρδη των τραπεζών.

Προτεινόμενα για εσάς