Αν. Λοβέρδος: Δεν κινδυνεύουν τα εισοδήματα των εργαζομένων

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009 13:47
UPD:16:14
A- A A+

«Δεν τίθεται ζήτημα διακινδύνευσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα μισθού ή δώρου Πάσχα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος σχετικά με τα σενάρια μη καταβολής 14ου μισθού.

«Δεν τίθεται ζήτημα διακινδύνευσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, δεν τίθεται θέμα μισθού ή δώρου Πάσχα», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Οικονομικών είναι σαφείς, η χώρα έχει πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα».

Αναφερόμενος στο σχ/ν για τις εργασιακές σχέσεις, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι προστίθενται «εγγυήσεις στις εργασιακές σχέσεις για να μην επαναληφθεί το “φαινόμενο Κούνεβα”». Ανακοίνωσε επίσης ότι το σχ/ν θα σταλεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου.

«Βελτιώνουμε ό,τι σήμερα υπάρχει και ρυθμίζει τις σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων για να προστατέψουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πολίτες, τους μετανάστες που δουλεύουν εδώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμα ότι η «ολοκληρωμένη δουλειά μας θα είναι έτοιμη τον Φεβρουάριο, όταν θα έχουμε επανασυστήσει και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)».

Α. Λοβέρδος: Δεν τίθεται θέμα μισθού ή δώρου Πάσχα

Α. Λοβέρδος: Δεν τίθεται θέμα μισθού ή δώρου Πάσχα

Ο υπουργός εργασίας, τέλος, εμφανίστηκε βαθιά ανήσυχος για το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος. «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές στα Ταμεία ως προς το ασφαλιστικό σύστημα τώρα, το 2015 δεν θα μπορέσουν να καταβάλλουν 14 συντάξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

« Είναι απολύτως βέβαιο αυτό και πρέπει τώρα να φροντίσουμε ώστε να μην δεινοπαθήσουν οι συνταξιούχοι του 2015. Δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή καθυστέρηση», κατέληξε.

ΑΔΕΔΥ: «Δράκος» επί του 13ου και 14ου μισθού

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσαφηνίσει τις πολιτικές της σε μείζονα θέματα μισθολογικής, ασφαλιστικής πολιτικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τα σενάρια μη καταβολής του 13ου και 14ου μισθού.

Την καλεί επίσης να «θέσει τέλος στις πολιτικές λιτότητας και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων. Διαφορετικά αναλαμβάνει μεγάλες πολιτικές ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους».

«Μετά τη μονιμοποίηση της λιτότητας και τη διαρκή μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και των συνταξιούχων, την υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το οικονομικό έμφραγμα στο Ταμείο Πρόνοιας, τώρα το σενάριο περιλαμβάνει και … το δράκο επί του 13ου και 14ου μισθού!», σημειώνεται σε ανακοίνωσή της.

Κρίνει επίσης αναγκαία «την κλιμάκωση των πολιτικοσυνδικαλιστικών παρεμβάσεων και απεργιακά» και υπογραμμίζει πως ο «κοινωνικός αγώνας για να μην πληρώσουν οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, την κρίση και οι υπαίτιοι να μείνουν στο απυρόβλητο, απαιτείται να πυκνώσει».

Προτεινόμενα για εσάς