DWS: «Τεράστια ευκαιρία» τα ελληνικά κρατικά ομόλογα

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 15:04
UPD:15:08
A- A A+

«Τεράστια ευκαιρία» χαρακτηρίζει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, DWS Investment GmbH, μετά την τελευταία βουτιά που σημείωσε η τιμή τους.

Η εκτίναξη των spread, η υποβάθμιση της χώρας από τη Fitch και οι ενδείξεις για δεύτερη υποβάθμιση από τη Standard & Poor’s δεν έπεισαν την DWS να «πωλήσει», σύμφωνα με τον Mάρκους Κόλενμπαχ, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος. Κατά τη γνώμη του, είναι πολύ πιθανή η υποχώρηση του spread μεταξύ του ελληνικού και γερμανικού 10ετούς ομολόγου κάτω των 200 μονάδων βάσης, από τα επίπεδα των 247 μονάδων στις 9 Δεκεμβρίου.

«Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα, αυτό που θεωρώ πραγματικά κρίσιμο ερώτημα είναι “πόσο πιθανή είναι η κατάρρευση του ευρώ;”. Και η απάντηση είναι ότι δεν την θεωρώ καθόλου πιθανή», τονίζει ο αναλυτής, επικαλούμενος την πολιτική στήριξη που θα παρέχει η Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τη συνδρομή της ΕΕ αποκλείοντας το ενδεχόμενο «χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους».

Τη στήριξή της παρείχε στην χώρα μας και η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκέλα Μέρκελ, η οποία δήλωσε την Τετάρτη ότι θα παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί προκειμένου να τεθούν ξανά τα δημοσιονομικά μας υπό έλεγχο.

«Τα spread προσφέρουν μια τεράστια ευκαιρία δεδομένης της μεταβλητότητας που έχει παρατηρηθεί», επισημαίνει ο Κόλενμπαχ. «Ο Ιανουάριος είναι ένας ιδιαίτερος μήνας κατά τον οποίο οι επενδυτές εμφανίζουν αυξημένη διάθεση για ανάληψη κινδύνου και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι θα στραφούν ξανά στην Ελλάδα».

Πηγή: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς