Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 11:15
A- A A+

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας το ράλι των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, μετά την ανακοίνωση του κατασκευαστικού κολοσσού του Ντουμπάι, Nakheel, ότι προχωρά στην αποπληρωμή χρέους 4,1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία αποπληρώνει το χρέος της, το οποίο λήγει σήμερα, έπειτα από «ένεση» 10 δισ. δολαρίων, την οποία εξασφάλισε από το ¶μπου Ντάμπι.

«Η στήριξη του ¶μπου Ντάμπι στη Dubai World είναι μια θετική είδηση και μετριάζει κάποιες από τις ανησυχίες», σχολίασε αναλυτής της NCB Stockbrokers, εκτιμώντας ότι οι τραπεζικοί τίτλοι θα κινηθούν ανοδικά.

Στις 10:52 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,8% στις 1.018,23 μονάδες, με τις τράπεζες να έχουν τεθεί επικεφαλής της ανόδου.

Οι μετοχές των HSBC, Standard Chartered, Banco Santander, Barclays και Lloyds Banking Group σημείωναν άνοδο από 1,6% έως 5,3%.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές στον κλάδο των εμπορευμάτων, με τους τίτλους των BG Group, BP και Total να ενισχύονται κατά 0,5-0,9% και τους τίτλους των Anglo American, Antofagasta και Xstrata να καταγράφουν κέρδη 0,8-1,5%.

Προτεινόμενα για εσάς