Intracom Telecom: Σύμβαση 11,8 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 16:43
A- A A+

Σύμβαση ύψους 11,8 εκ. ευρώ υπέγραψε η Intracom Telecom με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας για την παροχή μιας ολοκληρωμένης λύσης στο σύστημα Σένγκεν (Schengen IΝformation System II), ενός κυβερνητικού συστήματος που χρησιμοποιείται από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η εταιρεία ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο ύστερα από ανοιχτό διαγωνισμό που προκήρυξε το ρουμανικό υπουργείο και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος Shengen Facility / RO-FSCH.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, η Intracom θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο θα διατηρεί και θα διανέμει πληροφορίες για τον έλεγχο των συνόρων, καθώς και πληροφορίες για θέματα εθνικής ασφάλειας και επιβολής του νόμου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της Ρουμανίας στην συνθήκη Σένγκεν.

Ειδικότερα, η εταιρεία θα προμηθεύσει ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα hardware και λογισμικού. Στην παρούσα συμφωνία περιλαμβάνονται επίσης υπηρεσίες εγκατάστασης, εκπαίδευσης, παραμετροποίησης, συγκρότησης διαδικασιών, καθώς και τα προϊόντα που θα προκύψουν από την ανάπτυξη και εφαρμογή της λύσης.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10 μηνών.

Προτεινόμενα για εσάς