Στο μικροσκόπιο της Moody's τέσσερις τράπεζες των ΗΑΕ

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009 13:42
UPD:14:19
A- A A+

Στο μικροσκόπιο της Moody's βρίσκονται από σήμερα τέσσερις τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με μεγάλη πιθανότητα υποβάθμισής τους από το διεθνή οίκο αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Abu Dhabi Commercial Bank και τη θυγατρική της ADCB, την Commercial Bank of Dubai, την Dubai Bank και τις HSBC Bank Middle East Limited, HSBC Bank Middle East Limited και HBME Sukuk Company Ltd.

Ο σκοπός για τον οποίο η Moody's προχωρά στην αξιολόγηση των εν λόγω τραπεζών είναι να εκτιμήσει τον αντίκτυπο που θα είχε στη πιστοληπτική τους ικανότητα μια ενδεχόμενη επιδείνωση των συνθηκών στο Ντουμπάι, καθώς και την έκθεσή τους στην αναδιάρθρωση του χρέους των εταιρειών της Dubai World.

Ο διεθνής οίκος θεωρεί θετική τη στήριξη που παρείχε στο Ντουμπάι η κυβέρνηση του ¶μπου Ντάμπι προκειμένου να μπορέσει το εμιράτο να ανταπεξέλθει στις άμεσες υποχρεώσεις του.

Ωστόσο, πιστεύει ότι η τελική εικόνα αναδιάρθρωσης των χρεών του Ντουμπάι δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί. Σύμφωνα με τη Moody's, η κρίση που ξέσπασε στο Ντουμπάι θα επιφέρει περαιτέρω κλυδωνισμούς στο ήδη εξασθενημένο οικοδόμημα του επιχειρηματικού κόσμου στο εμιράτο.

Παρότι οι εν λόγω τράπεζες φαίνεται να περνούν με επιτυχία τα τεστ «αντοχής» της Moody's χάρη στην επαρκή κεφαλαιακή τους διάρθρωση, ο οίκος αξιολόγησης ανησυχεί ότι η ισχυρή τους εικόνα θα δεχθεί σοβαρό πλήγμα.

Προτεινόμενα για εσάς