ΥΠΟΙΚ: Κανένας κίνδυνος αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 10:43
UPD:10:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«Δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί η εθνική κυριαρχία της χώρας, τουλάχιστον όσο είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ», ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο ΥΠΟΙΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδη για την κατάσταση της οικονομίας.

«Όσο οι διεθνείς πιστωτές μας μάς έχουν υπό διαρκή έλεγχο επειδή πρέπει να βγαίνουμε στις διεθνείς αγορές για να καλύψουμε τις δαπάνες, τόσο περιορίζεται η δυνατότητα μας να ασκήσουμε πολιτική», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επιχειρώντας να δώσει διευκρινίσεις για την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού περί «διακινδύνευσης της εθνικής κυριαρχίας».

Αναφερόμενος στη δεινή κατάσταση της οικονομίας και στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε: «Δεν ακολουθούμε την τακτική της στρουθοκαμήλου, δεν βάζουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο».

«Κοιτάμε το πρόβλημα κατάφατσα και εκπονούμε συγκεκριμένες πολιτικές για να λυθεί το τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από πελατειακές τακτικές και έξαρση της σπατάλης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν –συνολικά 31 δισ. ευρω ανείσπρακτες οφειλές» και ζήτησε από τον υπουργό να πει την αλήθεια.

«Προεκλογικά είχαμε πει ότι υπάρχουν χρήματα, υπάρχουν χρήματα, αυτό που δεν υπάρχει είναι χρήματα στα κρατικά ταμεία, βεβαίως και υπάρχουν ανείσπρακτοι φόροι τους οποίους θα εισπράξουμε», απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Προτεινόμενα για εσάς