Κοντά στα 73 δολ. το αργό

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009 07:13
UPD:07:30
A- A A+

Κοντά στα 73 δολ. το βαρέλι διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη μετά την άνοδό του την εβδομάδα που πέρασε εν μέσω αισιοδοξίας ότι η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει μετά τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να σημειώσουν άνοδο αυτήν την εβδομάδα καθώς η ζήτηση των καυσίμων στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, θα περιορίσουν τα αποθέματα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα προβλέπεται να δείξουν αύξηση των πωλήσεων παλαιών κατοικιών στη χώρα.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιανουαρίου φθάνοντας στα 73,41 δολ. το βαρέλι, 5 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 12:09 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια που λήγουν σήμερα, σημείωσαν άνοδο 1% φθάνοντας στα 73,36 δολ. το βαρέλι στις 18 Δεκεμβρίου, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 7 Δεκεμβρίου. Την περασμένη εβδομάδα τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 5%, τα μέγιστα σε δύο μήνες. Μέσα στο έτος το αργό έχει σημειώσει άνοδο 65%.

Το αργό για παράδοση Φεβρουαρίου – τα πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια – σημείωσε άνοδο 45 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 74,87 δολ. το βαρέλι.

Το μπρεντ για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο έως 57 σεντς, ποσοστό 0,8%, φθάνοντας στα 74,32 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 12:09 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης τα συμβόλαια του μπρεντ διαπραγματεύθηκαν στα 74,17 δολ. το βαρέλι.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς