Αλμα 4,48% στο Χ.Α.

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009 17:33
UPD:19:20
A- A A+

Θεαματική άνοδο κατά 4,48% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών τερματίζοντας στις 2.213,47 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε περίπου 198 εκατομμύρια ευρώ.

«Ήταν αναμενόμενο ότι η Moody's θα μείωνε την αξιολόγησή της. Ήταν καιρός να το κάνει, άρα σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η έκπληξη ήταν στην πραγματικότητα ότι η Moody's δεν είχε κάνει τίποτε τόσο καιρό», δήλωσε στο Reuters ο Sebastian Wanke, οικονομολόγος στην Dekabank.

Επισήμανε ακόμη ότι οι αγορές αντέδρασαν θετικά «επειδή προφανώς αναμένουν να επιστρέψει η ηρεμία στο μέτωπο των αξιολογήσεων τις επόμενες εβδομάδες».

«Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από την Moody's κατά μία βαθμίδα, και όχι κατά δύο όπως περίμενε η αγορά, οδήγησε σε αυτή την άνοδο. Επηρεάζει θετικά τις τράπεζες καθώς δεν πλήττει τόσο το κόστος χρηματοδότησης και την αποτίμηση των ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους», δήλωσε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο κ. Κωνσταντίνος Βέργος, αναλυτής στην Κύκλος Χρηματιστηριακή.

Η Εθνική έκλεισε με κέρδη 7,40%, η Eurobank ενισχύθηκε κατά 8,84%, η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 6,75% και η Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 3,34%.

Προτεινόμενα για εσάς