Κέρδη 1,5% στο Τόκιο

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009 10:45
A- A A+

Κέρδη 1,5% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος έκλεισε στα υψηλά τριμήνου χάρη στην ώθηση των εξαγωγέων μετά την υποτίμηση του γεν. ¶λμα έκανε η Canon Inc μετά την έγκριση της εξαγοράς της από ολλανδική εταιρεία από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Japan Tobacco, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα προβεί σε αύξηση της τιμής των τσιγάρων περισσότερο από την αύξηση του κρατικού φόρου. Ανοδικές τάσεις επικράτησαν και στη μετοχή της Kirin μετά το δημοσίευμα για συμφωνία συγχώνευσης μεταξύ της ζυθοποιίας και της ανταγωνίστριάς της, Suntory Holdings.

Από τις εξαγωγικές εταιρείες ξεχώρισαν οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, μετά το ανοδικό ράλι που σημείωσαν οι αντίστοιχες εταιρίες στις ΗΠΑ στη χθεσινή συνεδρίαση.

«Οι ανησυχίες σχετικά με την ανατίμηση του γεν και τις μαζικές αυξήσεις κεφαλαίων που είχαν ασκήσει πιέσεις στις τιμές των μετοχών υποχώρησαν», σχολιάζει ο Γιοσινόρι Ναγκάνο, ανώτατο στέλεχος της Daiwa Asset Management.

«Συνεπώς, η αγορά μετοχών μπορεί να επωφεληθεί από τη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας και της αύξησης της εταιρικής κερδοφορίας».

Ο Nikkei έκλεισε στις 10.536,92 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,2% κλείνοντας στις 913,72 μονάδες.

Προτεινόμενα για εσάς