Στο 8% η αύξηση πωλήσεων υπολογιστών το 2010

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009 11:13
A- A A+

Η Βόρεια Αμερική αναμένεται να έχει τα σκήπτρα στην κατοχή ηλεκτρονικών υπολογιστών το 2010, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Economist Intelligence Unit.

Με αναλογία ανθρώπου-υπολογιστή περίπου ένα προς ένα, το ποσοστό κατοχής υπολογιστή στην Αμερική και τον Καναδά ξεπερνά κατά πολύ τις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η διείσδυση των υπολογιστών θα συνεχίσει να αυξάνεται πλησιάζοντας τα επίπεδα του ενός υπολογιστή ανά τρία άτομα. Στη Δυτική Ευρώπη, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στους 70 υπολογιστές ανά 100 άτομα.

Στην Ασία ή την Αυστραλασία, η διείσδυση των ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν αναμένεται να ξεπεράσει το ένα πέμπτο το προσεχές έτος. Η ψαλίδα ενδέχεται να κλείσει με τη βοήθεια της Κίνας, όπου η επέκταση της πληροφορικής το 2010 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 13,3%.

Όσον αφορά στις παγκόσμιες δαπάνες για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σημειώθηκε πτώση το 2009 αλλά αναμένεται να ανακάμψει το 2010. Με δεδομένη την αύξηση της ζήτησης για πιο ελαφριά netbooks και laptops, οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών το προσεχές έτος εκτιμάται σε 8% σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προτεινόμενα για εσάς