Μέρκελ: Δεν αναμένεται ταχεία ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας το 2010

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009 01:01
UPD:11:13

«Θα είναι το ερχόμενο ένα έτος καθοριστικό, αναφορικά με το πώς θα εξέλθουμε από την οικονομική κρίση, αλλά ας μην αναμένουμε ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας μας στη διάρκειά του», τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος.

A- A A+

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ προϊδέασε σήμερα, στο ευχετήριο μηνυμά της για το νέο έτος, τους συμπατριώτες της ότι το 2010 δεν αναμένεται ταχεία ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

«Θα είναι το ερχόμενο ένα έτος καθοριστικό, αναφορικά με το πώς θα εξέλθουμε από την οικονομική κρίση, αλλά ας μην αναμένουμε ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας μας στη διάρκειά του», τονίζει στο μήνυμά της η κ. Μέρκελ.

«Σας προλέγω, μάλιστα, ότι ορισμένοι δείκτες της οικονομίας μας θα επιδεινωθούν αρχικά, το 2010, πριν βελτιωθούν οριστικά», πρόσθεσε.

Αναφερομένη ειδικά στα «φάρμακα» για τις κεφαλαιαγορές, η κ. Μέρκελ συνέστησε «υπευθυνότητα, αποφυγή των ακραίων πολιτικών, την άρνηση για την επ'αόριστον σώρευση πλούτου».

«Πάντως, από την κρίση αυτή, η δική μας η οικονομία θα εξέλθει ισχυρότερη, απ' όσο ήταν όταν εισήλθε σ' αυτήν», υπογράμμισε.

«Λόγω της οικονομικής κρίσης όμως, δεν θα πρέπει να τίθενται σε δεύτερο πλάνο οι προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η Ανθρωπότητα», τόνισε επίσης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της που κατά τη πρόσφατη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη «δεν είδαμε ούτε καλή θέληση, ούτε θέληση για διαβούλευση», για ένα καθαρότερο κλίμα.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς