Τρ. Κολλίντζας: Οι προκλήσεις για τις τράπεζες στη Ν.Α. Ευρώπη

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2008 18:03

Τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να αναμένουμε εντονότερο ανταγωνισμό όχι μόνο σε περιφερειακό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε εξαγορές και συγχωνεύσεις και δημιουργία μεγάλων, σύνθετων οργανισμών, δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist ο κ. Τρύφων Κολλίντζας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Attica Bank.

Δεδομένου του μικρού μεγέθους των ελληνικών τραπεζών, πρόσθεσε, η πραγματοποίηση συγχωνεύσεων, η διεύρυνση συνεργασιών με ξένα πιστωτικά ιδρύματα, καθώς και η εντονότερη παρουσία των ελληνικών Τραπεζών στις αγορές των Βαλκανίων αλλά και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να είναι αναμενόμενη.

Το γεγονός ότι ήδη το 84% του ενεργητικού των τραπεζών στις γειτονικές μας χώρες ανήκει σε ξένες τράπεζες, είναι ενδεικτικό τόσο του ενδιαφέροντος που συγκεντρώνει η περιοχή όσο και του ανταγωνισμού που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες στις συγκεκριμένες αγορές, υπογράμμισε ο κ. Κολλίντζας.

Ο πρόεδρος της Attica Bank τόνισε ότι η κατοχύρωση των θέσεων που έχουν καταλάβει στις αγορές της Ν.Α. και η αναζήτηση νέων αγορών αποτελούν μία από τις βασικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες σήμερα μαζί με ό,τι η επέκταση συνεπάγεται όσον αφορά την διοίκηση και την εποπτεία διευρυμένων οργανισμών (ισχυροί κανόνες εσωτερικού ελέγχου και εταιρικής διακυβέρνησης).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα