Δ. Δασκαλόπουλος: «Σύμφωνο εργασιακής ειρήνης»

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2008 15:46
A- A A+

«Καταλήξαμε σήμερα σ’ ένα σύγχρονο Σύμφωνο εργασιακής ειρήνης και κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/03/26/1492376.htm .

«Οι συζητήσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για την ΕΓΣΣΕ διεξήχθησαν εξαρχής σε κλίμα εμπιστοσύνης ευθύνης και ειλικρίνειας. Καλύψαμε πολλά θέματα, που αγγίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής καθημερινότητας των δυνάμεων εργασίας. Ταυτόχρονα, όμως, θεωρώ πως θέσαμε τα θεμέλια για μία νέα δημιουργική φάση στις εργασιακές σχέσεις», πρόσθεσε.

Πέρα από τη συμφωνία για πραγματικές αυξήσεις στους εργαζόμενους, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, «επιτύχαμε κάτι ακόμη πιο σημαντικό: τη θεσμοθέτηση του μόνιμου Βήματος Διαλόγου και Συνεργασίας των δυνάμεων εργασίας. Ενός Βήματος που θα αποτελεί τη βάση για τη μόνιμη πρωτοβουλία των κοινωνικών εταίρων σε όλα τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα».

Ο κ. Δασκαλόπουλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη την περίοδο που διανύουμε: «Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, που μέρα με τη μέρα ξεδιπλώνεται, προμηνύει νέες, βαθύτερες και σκληρές αλλαγές. Η ανάγκη να κοιτάξουμε τα προβλήματα κατάματα, με ειλικρίνεια και χωρίς υπεκφυγές, αποτελεί πλέον χρέος όλων μας».

«Η νέα πραγματικότητα είναι μία: είτε συνεννοούμαστε και προχωρούμε μπροστά για την Ελλάδα που αξίζουμε, είτε μαζί βουλιάζουμε στο τέλμα στρεβλών αντιλήψεων και στενών συμφερόντων. Αυτή η συνείδηση οδήγησε στη σημερινή συμφωνία. Κοινή μας ευθύνη είναι η διαφύλαξη της αναπτυξιακής δυναμικής και της κοινωνικής συνοχής».

Προτεινόμενα για εσάς